Rolex Datejust

Onze Rolex Datejust collectie

49 resultaten


Rolex introduceerde de Oyster Perpetual Datejust in 1945 ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de onderneming. Dit 36 mm herenhorloge met waterdichte kast, automatisch uurwerk en datumfunctie is tot op de dag van vandaag in productie en is een van de belangrijkste modellen van het gamma. De Datejust is de eerste moderne Rolex en stond daarmee in zekere zin aan de wieg van alle huidige Oyster modellen. De Datejust Turn-O-Graph met draaibare lunette zou de basis vormen voor de Submariner en GMT-Master. De zo kenmerkende datumloupe of cyclops werd geïtroduceerd in 1953. 

Liefhebbers, zowel dragers als verzamelaars, waarderen enerzijds de continuïteit en herkenbaarheid van het ontwerp en anderzijds de grote variëteit aan materialen, wijzerplaten, bezels en banden; iedere Datejust is ogenblikkelijk als zodanig te herkennen, maar ieder exemplaar is weer anders. 

Is een Datejust iets voor u? Vele beroemde dragers gingen u voor; de Dalai Lama, Dr. Martin Luther King en niet te vergeten de veertigste Amerikaanse president Ronald Reagan. 

 
Button